top of page
Search

M1 Tema 31 Originea Mărțișorului

Originile mărțișorilor nu sunt exact cunoscute, dar prezența sa atât la români cât și la bulgari este considerată ca fiind datorată substratului comun daco-tracic, anterior romanizării la primii și slavizării la ultimii, deși legendele polulare îi dau alte origini. În mitologia modernă a bulgarilor Mărțisorul ar fi legat de întemeierea primului lor hanat la Dunăre, în anul 681, dar numele latin indică altceva. Se mai consideră, de asemenea, că sărbătoarea mărțișorului a apărut pe vremea Imperiului Roman, când Anul Nou era sărbătorit în prima zi a primăverii, în luna Martie și Anul Nou a fost sărbătorit pe 1 martie până la începutul secolului XVIII-lea.

Părerea mea este că acest site este credibil deoarece o sursă de încredere este o lucrare publicată de autori sau colectiv de autori a căror competență în domeniul respectiv este recunoscută. Credibilitatea unei surse depinde pe de o parte de credibilitatea autorului/autorilor ei și pe de altă parte a publicației. Se consideră demne de încredere acele publicații care au o bună reputație privind verificarea sistematică, printr-un mecanism editorial corespunzător, a afirmațiilor publicate. Specialiștii într-un anumit domeniu pot fi considerați surse de încredere numai în acel domeniu: astfel o lucrare de biologie scrisă de un renumit matematician nu este o sursă de încredere decât în măsura în care acel matematician este și un biolog recunoscut.


Pentru mai multe info apăsați aici și aici



25 views0 comments

Recent Posts

See All

M3 Tema 9 Utilizarea resurselor

Un număr tot mai mare de cercetări explorează metode noi de încorporare a roboților industriali în fabricarea digitală și asamblarea...

Comments


bottom of page