top of page
Search

M2 Tema 6 Periferice

Updated: Oct 9, 2023





- microfon (microfonul este un aparat (transductor) care transformă sunetul în semnale electrice).


- tastatura (tastatura este o componentă hardware periferică a calculatorului ce permite utilizatorului să introducă în unitatea centrală a acestuia date).


- mouse (dispozitiv acționat manual, conectat la calculator, a cărui deplasare pe o suprafață antrenează deplasarea cursorului pe ecranul monitorului).


- tableta grafica (o tabletă grafică este un dispozitiv periferic de intrare pentru computere, care permite introducerea imaginilor desenate manual asemenea celor realizate cu un instrument de scris pe hârtie).


- router (un ruter (sau router) este un dispozitiv hardware sau software care conectează două sau mai multe rețele de calculatoare bazate pe „comutarea de pachet").


- imprimanta (mașină de imprimare a rezultatelor obținute la un calculator electronic).


- usb (memoria USB e un dispozitiv de stocare care include memorie flash).


- placa de baza (placa de bază (engleză: motherboard) este placa principală a unui calculator, o componentă hardware complexă pe care sunt montate toate componentele hardware ale PC-urilor sau ale altor aparate electronice computerizate).


- video proiector (aparatul de proiecție cinematografică (în vorbirea curentă, „aparat de proiecție” sau impropiu „proiector”) are rolul de a proiecta pe un ecran alb imaginile fotogramelor înșirate pe film și de a transforma înregistrarea sonoră a fonogramei optice sau magnetice în semnale electrice ce se transmit instalației de redare).


- scanner (în domeniul computerelor, un scaner (scris și „scanner”) este un aparat care scanează optic imagini analogice, texte tipărite sau chiar și obiecte reale și produce ca rezultat o imagine digitală în 2D).


- joystick (unele completări obișnuite la pad-ul standard includ butoanele de umăr (numite și „bumpers”) și declanșatoarele plasate de-a lungul marginilor pad-ului (butoanele de umăr sunt de obicei digitale, adică doar pornit/oprit; în timp ce declanșatoarele sunt de obicei analogice ) ; butoanele de pornire , selectare și pornire plasate central și un motor intern pentru a oferi feedback de forță).

10 views0 comments

Recent Posts

See All

M3 Tema 9 Utilizarea resurselor

Un număr tot mai mare de cercetări explorează metode noi de încorporare a roboților industriali în fabricarea digitală și asamblarea...

コメント


bottom of page